+48 600 994 843
Zadzwoń
Godziny otwarcia
Szef kuchnii Daniel ottlik
Szef Kuchni Restauracji Szyszka, gdzie z wykorzystaniem swojej wiedzy tworzy dania oparte na lokalnych produktach i porach roku.
Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Restauracji Przystań & Marina , Restauracji Juwel (1 gwiazdka Michellin) w Niemczech oraz restauracjach w Zielonej Górze i Hiszpanii.
W kuchni stawia na dobry produkt, prostą formę i nieoczywiste połącznia smakowe.
UCZTA DLA PODNIEBIENIA
Wyjątkową atrakcją Restauracji Szyszka, która zachowała swoją formę od roku 1899 jest przeszklony taras widokowy, z którego można podziwiać panoramę Kotliny Jeleniogórskiej.
Stylowy wystrój restauracji oraz taras w połączeniu z widokiem na otaczające góry sprawia, iż wizyta w Restauracji Szyszka jest nie tylko ucztą dla podniebienia, ale również odpoczynkiem dla duszy.
KWINTESENCJA SŁODKOŚCI
Pracownia Cukiernicza Szyszka kierowana przez doświadczonego cukiernika Elżbietę Michalską tworzy z pasją oraz elegancką dokładnością wybitne ciasta i torty, które są idealnym zakończeniem Państwa pobytu w Restauracji Szyszka.
Kwintesencją luksusu i przyjemności w Hotelu Seidorf***** są starannie wyselekcjonowane wina sprowadzane z najlepszych winnic świata przez naszego wybitnego sommeliera. Kolacje degustacyjne autorstwa szefów kuchni Tomasza Czarneckiego i Daniela Ottlika, połączone z wyjątkowym doświadczeniem Wine Pairing, pozwalają Gościom odkrywać doskonałe połączenia smaków i delektować się wykwintnymi daniami w eleganckiej atmosferze hotelu. Niezależnie od dnia tygodnia, kolacje w Restauracji Szyszka to podróż kulinarna, która łączy pasję i mistrzostwo kulinarne z niepowtarzalnymi winami.Odkryj swoją ulubioną kompozycję smaków, wybierając wino z naszej sezonowej karty win, stworzonej z myślą o najbardziej wymagających Gościach.
MASZ PYTANIA? NAPISZ DO NAS!