W 1899 roku w miejscowości Seidorf na wysokości
670 m n.p.m. powstał ekskluzywny ośrodek wypoczynkowy - Hotel Hainbergshöh (tłum. z niem. Szczyt Gajowej Góry).
Okazały obiekt znajdujący się na wzgórzu Kazalnica w otoczeniu lasów i górskich szczytów oferował swym Gościom relaksujący wypoczynek oraz wspaniały widok na okolicę.
Złote Czasy Hainbergshöh
Majestatyczny hotel z upływem czasu zyskał na popularności – stał się uznanym, niezwykle modnym ośrodkiem zamożniejszych obywateli miast oraz sąsiednich państw.
Przyciągał wielu lokalnych urzędników państwowych, przemysłowców oraz wpływowych polityków.
Szacunek do historii
Luksusowe pokoje
Sercem hotelu jest ekskluzywna Restauracja Szyszka, która zachwyca Gości wyjątkowym smakiem i atmosferą. Serwując sezonowe potrawy, restauracja współpracuje z lokalnymi dostawcami i producentami, stawiając na najwyższej jakości składniki, które podkreślają smak regionalnych specjałów. Menu zmienia się wraz z porami roku, dzięki czemu każdy posiłek staje się unikalnym doświadczeniem, pełnym świeżych i autentycznych smaków.
Za kulinarną wizję restauracji odpowiada szefo kuchni Daniel Ottlik. Potrawy tworzone przez nich z pasją to połączenie prostoty z elegancją, które harmonijnie oddają charakter kuchni regionu. Ich dania łączą tradycyjne smaki z nowoczesnymi technikami, przekształcając lokalne składniki w wyjątkowe kompozycje, które zaskakują i zachwycają Gości na każdym kroku.
Atrakcje w Hotelu Seidorf