JESIEŃ W PEŁNI

Restauracja Szyszka w Hotelu Seidorf ***** to miejsce, gdzie każdy dzień wypełniony jest doskonałą kuchnią, idealnie wpisującą się w jesienny klimat. Autorskie menu a'la carte Tomasza Czarneckiego i Daniela Ottlika zostało stworzone z myślą o sezonowości i bazuje na lokalnych produktach Dolnego Śląska. Jesienią szczególnie polecamy kolacje degustacyjne połączone z wine pairingiem, które stanowią niezapomniane kulinarne doświadczenie. W restauracji organizowane są również wydarzenia i spotkania biznesowe. W każdą sobotę zapraszamy na muzyczne koncerty organizowane na tarasie zimowym, z którego można podziwiać malownicze, jesienne krajobrazy Kotliny Jeleniogórskiej i pasma Karkonoszy.

Idealnie dobrane wino do potrawy to kwintesencja sukcesu. Nasz sommelier przygotował selekcję najlepszych win pochodzących z różnych stron świata,
w tym z pobliskich winnic. Sommelier jest do Państwa dyspozycji, chętnie doradzi
i opowie o winie, tworząc niezapomniane kulinarne doznania.

Autorski masaż, który powstał z myślą o osobach pragnących uwolnić się od napięcia. Łączy techniki masażu klasycznego oraz pracę na głębokich tkankach
i stawach z charakterystycznymi długimi, płynnymi ruchami masażu.
Relaksuje i przywraca równowagę pomiędzy różnymi grupami mięśni, harmonizuje emocje, pobudza cyrkulację krwi, metabolizm oraz produkcję endorfin.
To nie jest zwykły masaż – to ceremonia dotyku dla ciała, duszy i umysłu.

Ceremonia saunowania trwa 60 minut i składa się z dwóch etapów. W pierwszym etapie jest użyta sauna parowa
w której goście peelingują swoje ciało. Następnie peeling spłukują pod prysznicami wrażeń. Po tej czynności następuje przerwa na mrożone owoce i wodę do picia. Drugi etap jest wykonany w saunie fińskiej (suchej).
Ceremonie odbywa się w każdy piątek po 22:00 za dodatkową opłatą 100zł/ osoba.

Obowiązują wcześniejsze zapisy w Seidorf Spa.